WOENSDAG 24 APRIL 2019 IN DE BIOSCOOP:

Avengers: Endgame (2019) ★ Regie: Anthony Russo & Joe Russo. Amerikaanse sciencefictionfilm. Na de verwoestende gebeurtenissen veroorzaakt door Thanos in Avengers: Infinity War (2018), moeten de overgebleven leden van de machtigste heldengroep van de Aarde al hun krachten bundelen om de titaan te verslaan. Black Widow, Thor, Captain America en Bruce Banner moeten de hulp van Captain Marvel inroepen om hun verslagen bondgenoten terug te vinden. Link IMDb.

DONDERDAG 25 APRIL 2019 IN DE BIOSCOOP:

Young Picasso (2019) ★ Regie: Phil Grabsky. Britse documentaire. De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Na filmdocumentaires rondom Monet, Degas en Tintoretto is het vanaf 25 april de beurt aan een van de grootste kunstenaars ooit: Pablo Picasso (1881-1973). Young Picasso vertelt hoe de jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd. Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes, de zogenaamde blauwe en roze periode, neemt de film ons mee terug naar 1907 en de creatie van een cruciaal schilderij in de kunstgeschiedenis: Les Demoiselles d’Avignon. Het was een schilderij dat de kunstwereld choqueerde en onherroepelijk veranderde. Picasso was nog maar 25 jaar oud. In samenwerking met de Picasso-musea in Malaga, Barcelona en Parijs vertelt de film hoe Picasso grote faam verwierf. Link IMDb.

Dirty God (2019) ★ Regie: Sacha Polak. Nederlands-Belgisch-Brits-Iers drama over een jonge vrouw die worstelt met de acceptatie van haar verminkt geraakte gezicht nadat ze slachtoffer is geworden van een zuuraanval. Haar gezicht wordt gereconstrueerd, maar haar schoonheid is verdwenen. Als ze langzaam afglijdt in zelfdestructie en contact verliest met haar geliefden, moet ze een drastisch besluit nemen om de grip op haar leven terug te krijgen. Link IMDb.

Geheim Agent Marnie (2018) ★ Regie: Christoph Lauenstein & Wolfgang Lauenstein. Belgisch-Duitse animatie- en familiefilm. Mollige huiskat Marnie slaapt, eet en kijkt de hele dag tv. Haar lieve baasje Rosalinde behandelt haar als haar kind en verwent Marnie tot op het bot. Marnie heeft één grote droom: geheim agent worden! Als Rosalinde’s broer Paul in huis komt en zegt een belangrijke onderzoekszaak voor haar te hebben, is Marnie gelijk enthousiast. Maar Paul blijkt totaal andere plannen te hebben. Link IMDb.

L’homme fidèle (2018) ★ Regie: Louis Garrel. Frans romantisch drama. Marianne verlaat Abel voor zijn beste vriend Paul, tevens de vader van haar ongeboren kind. Acht jaar later overlijdt Paul. Wanneer Abel en Marianne weer samenkomen, wekt dat jaloezie bij zowel Mariannes zoon (Joseph) als bij Pauls zus Eve, die al sinds hun kindertijd heimelijk verliefd is op Abel. Link IMDb.

Le jeu (2018) ★ Regie: Fred Cavayé. Belgisch-Frans komisch drama. Een paar bevriende stellen komen bij elkaar voor een etentje. Tijdens de avond stelt een vrouw voor een spel te spelen. Iedereen legt zijn of haar mobiel op tafel, waarna elke sms, telefoontje, mail of Facebookbericht verplicht met de anderen gedeeld dient te te worden. Aarzelend stemmen de vrienden toe, maar het duurt niet lang eer gevoelige geheimen opborrelen. Link IMDb.

Western Arabs (2019) ★ Regie: Omar Shargawi. Nederlands-Deense documentaire. Een historisch en persoonlijk verhaal gebaseerd op de ervaringen van de Deense regisseur Omar Shargawi. Zijn vader Munir en hij hebben elkaar nooit echt begrepen en de gemoederen lopen vaak hoog op. Munir vluchtte als een van de eerste Palestijnen naar Denemarken, strandde in Kopenhagen en ontmoette daar zijn Deense vrouw met wie hij drie kinderen kreeg. Twaalf jaar lang richtte Omar de camera op zichzelf, zijn vader en zijn vrienden en familie. Link IMDb.

Deze pagina wordt elke woensdag ververst.