WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 IN DE BIOSCOOP:

The Queen’s Corgi (2019) ★ Regie: Ben Stassen. Animatiefilm. Hondje Rex is het lievelingetje van de Britse koningin. Als hij door andere, jaloerse corgi’s uit het paleis wordt verjaagd en niet terugkomt, is de paniek groot. Rex zet alles op alles om thuis te komen, maar belandt onderweg in een hondenkennel waar hij zich moet zien te redden. Ook te zien in de Nederlandse versie, met stemmen van o.a. Buddy Vedder en Bridget Maasland.

Maya: De Honingspelen ★ Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino & Alexs Stadermann. Animatiefilm. Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat erg gesteld is op haar vrijheid, moet met haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes de eer van hun bijenkorf verdedigen tijdens de Honingspelen. Ze moeten het in proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, raken ze de volledige honingoogst kwijt aan de keizerin van Zoemtropolis.

DONDERDAG 14 FEBRUARI 2019 IN DE BIOSCOOP:

Alita: Battle Angel (2019) ★ Regie: Robert Rodriguez. Actiefilm. Het verhaal draait om de lotgevallen van een afgeschreven vrouwelijke cyborg (Alita) die gered wordt door een dokter en zo een tweede leven krijgt. Wanneer Alita ontwaakt, herinnert ze zich niet wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van gevaarlijke criminelen.

Continuer (2018) ★ Regie: Joachim Lafosse. Drama. Gescheiden moeder Sybille moet machteloos toekijken hoe haar tienerzoon Samuel de verkeerde beslissingen opstapelt. Ondertussen worstelt ze ook met haar eigen problemen. In de hoop hun levens een positieve wending te geven, besluit ze haar zoon enkele maanden mee te nemen op reis door Kirgizië. Samen met hun twee paarden trekken ze de bergen in. Daar worden ze geconfronteerd met indrukwekkend natuurschoon, de lokale bevolking en hun moeizame relatie.

Doubles vies (2018) ★ Regie: Olivier Assayas. Drama. Uitgever Alsin ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij twijfelt aan het laatste manuscript van Léonard Spiegel, een van de auteurs wiens romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen.

Goede Buren (2019) ★ Regie: Stella van Voorst van Beest. Documentaire. Ada (59) en haar beste vriendin Wilma (70) zijn vrijwilligers voor de campagne tegen eenzaamheid in Rotterdam. Samen gaan ze van deur tot deur, op zoek naar eenzame mensen die hulp kunnen gebruiken. Na hun huisbezoek blijven we achter bij twee van hen: Jan (81) en Tilly (85). Jan is zeven jaar lang nauwelijks zijn huis uitgekomen. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Tilly is een sterke maar ook koppige vrouw die elke vorm van hulp consequent afslaat.

Happy Death Day 2U (2019) ★ Regie: Christopher Landon. Thriller. Jessica Rothe keert terug in de hoofdrol van Happy Death Day 2U. Deze keer ontdekt Tree (Rothe) dat steeds opnieuw sterven verrassend veel makkelijker was dan de gevaren die dit keer op de loer liggen.

If Beale Street Could Talk (2018) ★ Regie: Berry Jenkins. Drama. New York, de jaren 70. Na een jarenlange vriendschap durven Tish en Alonzo ‘Fonny’ Hunt op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en te dromen van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van verkrachting en de gevangenis in moet. Tish ontdekt dat ze zwanger is en met de steun van haar familie zet ze alles op alles op zijn onschuld te bewijzen. Van de maker van Moonlight (2016).

Verliefd op Cuba (2019) ★ Regie: Johan Nijenhuis. Romantische komedie. Na haar echtscheiding is Loes het vertrouwen in de liefde volledig kwijt. Wanneer haar dochter Maartje wil gaan trouwen met een Cubaan, vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Maar eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze voor mogelijk had gehouden.

Deze pagina wordt elke woensdag ververst.