VANAF 16 JANUARI 2019 IN DE BIOSCOOP:

How to Train Your Dragon 3 (2019) ★ Regie: Dean DeBloisAnimatiefilm. Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak, is uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. Beiden ontdekken eindelijk hun roeping: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak. Hun vriendschap wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

VANAF 17 JANUARI 2019 IN DE BIOSCOOP:

Mary Queen of Scots (2018) ★ Regie: Josie Rourke. Historisch drama over het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland om daar de troon op te eisen. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I. De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als fascinatie tegen elkaar op en zijn rivalen op het gebied van de macht en de liefde.

Blaze (2018) ★ Regie: Ethan Hawke. Biografie. De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren 70 en 80. Hij overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country-artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische dood op 39-jarige leeftijd.

Das schweigende Klassenzimmer (2018) ★ Regie: Lars Kraume. Drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is 1956. Tijdens een bezoek aan een bioscoop in West-Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze uit solidariteit met de gevallen slachtoffers een gebaar maken door tijdens een les met z’n allen een minuut stilte in acht te nemen. Wanneer het ministerie van Onderwijs dit verneemt, wordt hun actie als een contrarevolutionaire daad beschouwd. Met verstrekkende gevolgen voor de scholieren.

Glass (2019) ★ Regie: M. Night Shyamalan. Thriller, na Unbreakable (2000) en Split (2016) het slotstuk van de trilogie. In navolging van Split jaagt David Dunn in Glass op Kevin Wendell Crumb’s bovenmenselijke identiteit van The Beast in een aantal escalerende ontmoetingen, terwijl het duistere gestalte Elijah Price opduikt met een aantal geheimen die van cruciaal belang zijn voor beide mannen.

I Dream in Another Language (2017) ★ Regie: Ernesto Contreras. Drama. De jonge linguïst Martín reist naar een dorpje in de Mexicaanse jungle om een bijna verdwenen taal te bestuderen en vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers, legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril-sprekers: Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martín probeert de twee te verzoenen.

Styx (2018) ★ Regie: Wolfgang Fischer. Drama. De veertigjarige Rike is een succesvolle arts. Haar werk eist echter alles van haar. Daarom gebruikt ze haar welverdiende vakantie om een oude droom te vervullen: een solozeiltocht van Gibraltar naar het vulkanische eiland Ascension in de Atlantische Oceaan. Het lijkt aanvankelijk een zorgeloze vakantie te worden, totdat ze na een storm op een zwaar beschadigde en overvolle vluchtelingenboot stuit. Rike probeert hulp in te roepen, maar ontdekt tot haar ontzetting dat haar humane pogingen botsen met de harde realiteit.

Nobody’s Fool (2018) ★ Regie: Tyler Perry. Komedie. Als de losbandige Tanya haar leven weer op orde wil krijgen, vraagt ze haar keurige zus Danica om hulp. Nu deze twee tegenpolen samenwonen zorgt dit voor hilarische maar ook bizarre situaties. Bovendien ontdekt Tanya dat Danica’s perfecte leven niet is wat het lijkt.

Deze pagina wordt elke woensdag ververst.