Regie: Jon Favreau | Duur: 114 minuten | Taal: Engels | Kijkwijzer: 9 jaar

Camera

Passie is het beste ingrediënt tot succes. Dat laat Carl Casper (Jon Favreau) zien in Chef. Hij is chef-kok in een restaurant in Los Angeles dat veel fijnproevers lokt. Helaas heeft de Bourgondiër dagelijks te maken met eigenaar Riva (Dustin Hoffman), die zich tot in de keuken bemoeit met het reilen en zeilen van zijn geliefde etablissement.

Op de avond dat de populaire foodblogger Ramsey Michel (Oliver Platt) langskomt, steekt Riva een stokje voor Carls intentie om af te wijken van het gebruikelijke menu. Tegen zijn zin accepteert hij Riva’s wens, wat resulteert in een vernietigende recensie van Michel. Wanneer Michel kort hierop opnieuw te gast is, reageert Carl midden in het restaurant zijn frustratie op hem af. Dit pikante nieuws verspreidt zich razendsnel via de sociale media; een betere ontslagbrief had Carl niet kunnen schrijven.

Na zijn congé stelt zijn ex-vrouw Inez (Sofía Vergara) hem voor naar Miami te komen. Samen met én ten bate van hun tienjarige zoontje Percy met wie Carl regelmatig leuke dingen doet, maar die zijn vader niet echt kent. Via Sofía’s andere ex-echtgenoot Marvin (Robert Downey Jr.) tikt Carl een oude foodtruck op de kop. Na een grondige opknapbeurt gaat Carls lang gekoesterde droom vervolgens in vervulling: in thuishaven Miami en in New Orleans groeit hun blitse foodtruck uit tot dé plek voor Cubano’s om van te watertanden.

Keukenwonder Carl, social media-expert Percy en vrolijke charmeur Martin veroveren tijdens een culinaire roadtrip de harten van talloze nieuwsgierigen. Het authentieke acteerwerk (ook Scarlett Johansson vertolkt nog een charmant bijrolletje), een paar gave grappen, prachtig in beeld gebrachte spijzen en swingende salsa bezorgen de kijker een warm onderbuikgevoel.

Geniet met volle teugen van Chef: over een restaurant op wielen met de triomf der liefde als hoofdgerecht.

Chef