Regie: John Carney | Duur: 104 minuten | Taal: Engels | Kijkwijzer: 6 jaar

Camera

Gretta (Keira Knightley) en Dave (Adam Levine) zijn geliefden en beiden singer-songwriter. Een lucratieve deal met een platenlabel lokt Dave naar New York. Gretta vergezelt hem, maar al snel is het uit met de pret. Dave raakt verblind door het succes en legt het ook aan met een andere dame. Bij het horen van dit nieuws keert Gretta hem resoluut de rug toe en stort ze haar verdrietige hart uit bij goede vriend Steve (James Corden). Steve sleurt haar mee naar een kroeg op Manhattan waar Gretta op zijn verzoek haar vocale kunsten laat horen.

Ongelukkig en beneveld door alcohol zit Dan (Mark Ruffalo) in de metro van New York. Eerder op de dag is hij zijn baan verloren bij het door hem zelf opgerichte platenlabel. Zijn ex-vrouw Miriam (Catherine Keener) vindt hem maar een sneue loser en tussen hem en hun dochter Violet (Hailee Steinfeld) botert het ook niet echt. Dan stapt uit de metro, verlaat het station en ploft neer in een kroeg. Kort hierop heft een jonge dame op het podium een lied aan.

Een uitgerangeerde producer en een talentvolle zangeres zijn elkaars reddende engel in deze feelgoodmovie waarin regisseur John Carney beide verhaallijnen soepeltjes samensmeedt. Voddige loebas Dan is verkocht bij het horen van Gretta’s stemgeluid en hoopt vurig zijn vastgelopen carrière een doorstart te geven. Onverschrokken tracht hij zijn stoute plannen te verwezenlijken, met de frivole Gretta aan zijn zijde. Passie, vindingrijkheid en plezier zijn de drijfveren van een kleurrijk duo dat New York flink op stelten zet.

Begin Again is een hymne aan de muziek en aan metropool New York; doldwaze kweekvijver van artistiek talent. Daar waar gelijkgestemde zielen zich verenigen, transformeren stadse banaliteiten in pareltjes en gaan mensenharten open. Een kostelijke film met de helende werking van muziek als refrein.